Basisinformatie over een bewegingssensor

Er zijn twee basistypen bewegingssensor, die beide worden geleverd met een vergelijkbare lijst met verschillende gebruikte technologieën. Lokale bewegingsdetectie is gebaseerd op een specifieke locatie en creëert een elektrische afrastering door een gerichte straal naar een elektromagnetische detector te sturen.

Bewegingssensor

Deze detectoren werken als een elektronische poort wanneer ze beweging detecteren. De door de sensor uitgezonden straal wordt door een reeks ontvangers gestuurd en de resultaten bepalen de aan- of afwezigheid van beweging. Als het signaal duidelijk is, zijn er geen draden bij betrokken. Als er een probleem is, kan er kortsluiting optreden en is kortsluiting een veelvoorkomend probleem voor veel sensoren.

Het belangrijkste doel van dit type sensor is beveiliging, maar ze hebben ook andere toepassingen. Van sommige van deze detectoren is ook bekend dat ze de temperatuur van een kamer kunnen meten, maar ze hebben elektriciteit nodig om te werken. Als de kamer een elektrische stroom heeft, kan de temperatuur in de kamer worden gemeten.

Een draadloos apparaat dat werkt op een geavanceerder technologieniveau, werkt net als een elektronische poort. Dit apparaat zendt een radiofrequentie uit, die vervolgens weerkaatst op een object. Wanneer het ontvangen signaal wordt ontvangen bij een ontvanger, zal deze bepalen of het object beweegt of niet. Deze methode van draadloze bewaking wordt vaak gebruikt door degenen die een systeem willen waarbij er geen mogelijkheid is dat er draden bij betrokken zijn.

Een andere manier waarop deze apparaten in een huisalarmsysteem kunnen worden gebruikt, is als afschrikmiddel tegen indringers. Een van de dingen waar inbrekers bang voor zijn, is een infrarood bewegingssensor. Dit is een type sensor dat gevoelig is voor warmte en kan zien of iemand zich in de buurt van een deur of raam bevindt. De meeste inbrekers willen niet met dit soort systemen omgaan, waardoor ze minder snel door zullen gaan met hun plannen.

Beveiligingssystemen moeten als een noodzaak worden beschouwd, maar niet als iets dat altijd gewenst is. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak bij het idee om een ​​sensor rond de omtrek van hun huis te hebben om hen te waarschuwen als iemand zou proberen binnen te komen.

Ook interessant

Elektro componenten

Elektrische OnderdelenElektrische componenten worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen. Dit omvat het produceren schakelingen en appar ...

Lees verder

Raspberry PI

Hoe Maak je de Elektrische Componenten Werken Als Magie!De Raspberry Pi is een van de meest bekende mini-computers, die goed verkocht meer dan 500 mil ...

Lees verder

Alarm systemen

Wat U Moet Weten Over alarmsystemenEr zijn tal van alarmsystemen die vandaag beschikbaar zijn, van draagbare tot de muur gemonteerde systemen. Sommige ...

Lees verder