Een Human Resources functie richt zich op het financieel beheer van de human resources in zijn functie om ervoor te zorgen dat alle medewerkers, zowel binnen als buiten de organisatie, voldoen aan de financiële normen voor het beheer van de overheid.

Een Human Resources-functie biedt niet alleen kwaliteit van de dienstverlening aan de overheid; het stelt ook een standaard van de zorg voor hun klanten. Het geeft het personeel dat een specifieke, gedefinieerde baan heeft; de functiebeschrijving is voorzien in de Human Resources Prestatie Manual.

Elke functie human resources heeft zijn eigen rol binnen de overheid en is gemandateerd aan het werk onder de algemene leiding van het secretariaat Human Resources. Als een bepaalde Human Resources-functie niet kan voldoen aan de specifieke functie-eisen van de overheid, kan het management team ofwel verantwoordelijk voor de uitvoering van de functie of het kan worden vervangen door een andere Human Resources-functie.

Met alle van de criteria hierboven beschreven, kunnen Human Resources werken zonder het probleem van de duplicatie. Elke afdeling binnen de regering zullen hun eigen Human Resources functie hebben, waardoor het veel makkelijker voor hen om te communiceren met elkaar.

Een aantal van de functionele gebieden van Human Resources functies bestaan ​​binnen de federale regering. Deze omvatten human resources op het gebied Health Care, human resources op het gebied van onderwijs, human resources in de administratie, human resources op het gebied van transport, en human resources in het kantoor Printing.

Een van de meest belangrijke functies van het Sociaal Secretariaat, is dat van de Human Resources Director. Elke Human Resources Director in de federale regering heeft specifieke verantwoordelijkheden en deze verantwoordelijkheden moet worden voldaan om het doel van de overheid te voldoen. Zoals Human Resources is uitgegroeid tot meer gespecialiseerd binnen de overheid, heeft de vereisten voor Human Resources van de verschillende afdelingen is toegenomen; dit heeft uitdagingen voor de Human Resources Director gecreëerd.

.

Ook interessant

Human resources

Een korte discussie over menselijk kapitaalHuman resources verwijst naar de groep mensen die het hele personeelsbestand van een bedrijf, organisatie, ...

Lees verder

Detachering

Er zijn bepaalde wettelijke eisen waaraan moet worden voldaan, dus een bedrijf moet ervoor zorgen dat volgt alle vereisten zorgvuldig. Vervolgens moe ...

Lees verder

Interim

Interim ondersteuning helpt om de kwaliteit van het eindproduct en hoe goed een bedrijf kan het te lanceren. Ondersteuning voor een product is ook be ...

Lees verder